Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Cinnabon


Για την Ζύμη

650 γραμμ. αλεύρι

2 φακελάκια μαγιά ( 16 γραμμ. )

230 γραμμ. χλιαρό γάλα

130 γραμμ. ζάχαρη

80 γραμμ. μαργαρίνη

2 αβγά

1 κουτ. τσαγιού αλάτι

 

Για την γέμιση

220 γραμμ. καστανή ζάχαρη

4  κουτ. σούπας κανέλα

120  γραμμ. μαργαρίνη λιωμένη

 

Για την σάλτσα τυριού

120 γραμμ. μαργαρίνη

220 γραμμ. άχνη

130 γραμμ. τυρί φιλαδέλφεια

1 κουτ. τσαγιού αλάτι

2 βανίλιες

Σε ένα μικρό μπόλ ρίχνετε το χλιαρό γάλα μαζί με την μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αβγά.

Προσθέτετε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνετε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνετε σκεπασμένη για 1 ½  ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο.

Αλείφετε το φύλλο με τη μαργαρίνη και πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια.

Τυλίγετε το φύλλο προσεχτικά σε ρολό και το κόβετε σε κομμάτια 4 εκ..

Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνετε  για 30-35 λεπτά.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Για να κάνετε την σάλτσα, βάζετε σε ένα μίξερ την μαργαρίνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.

Όταν ψηθούν τα cinnabons και καθώς είναι ζεστά τα αλείφετε με τη σάλτσα τυριού. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή