Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Kαζαν Ντιπί
Υλικά

2 λίτρα βουβαλίσιο γάλα η' 2 λίτρα γάλα εβαπορέ

1 λίτρο νερό

150 γραμμάρια κορν φλαουρ ή νισεστέ

1200 γραμμάρια ζάχαρη
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βουβαλίσιο γάλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη και βράζετε σε σιγανή φωτιά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτετε το
κορν φλαουρ ή το νισεστέ, προσθέτετε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε μέχρι να
διαλυθεί. Στη συνέχεια μόλις αρχίσει να βράζει η  κατσαρόλα με το γάλα, ρίχνετε το κορν φλαουρ που έχουμε διαλύσει μαζί με το νερό και τα βάζετε όλα μαζί να βράσουν σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς,  μέχρι να δέσει το μείγμα μας. Μόλις δέσει το μείγμα, το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και το απλώνετε ομοιόμορφα. Στην συνέχεια, καίμε στην φωτιά (στο μάτι της κουζίνας) την βάση του ταψιού μέχρι να καραμελώσει. Αφού κάψετε ομοιόμορφα, το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες περίπου ώστε να κρυώσει καλά. Στο τέλος, τεμαχίζετε και τυλίγεται με την βοήθεια μιας σπάτουλας, ώστε να βγει ρολό όπως την φωτογραφία ή κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τριμμένη κανέλα.


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή