Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Moυς Βανίλια
Υλικά

4 ασπράδια αβγών, βιολογικά
125 γραμμ. ζάχαρη
500 ml. Φυτική κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σαντιγύ
1 μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
Αφήνετε τα ασπράδια έξω από το ψυγείο για μια ώρα και τα χτυπάτε στο μίξερ με το αλάτι, στην δυνατή ταχύτητα, μέχρι να
ασπρίσουν και να πήξουν. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη. Σχίζετε το μπαστουνάκι της βανίλιας και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρείτε προσεκτικά τους σπόρους, προσθέτετε στη μαρέγκα και ρίχνετε λίγη-λίγη  την κρέμα σαντιγύ. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά το μείγμα, προς μια κατεύθυνση.
Βάζετε σε ποτήρια του μαρτίνι και  αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Καλή απόλαυση !! 


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή