Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Ακανές - Παραδοσιακό γλυκό των Σερρών
Ο ακανές είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των Σερρών. Μοιάζει με λουκούμι, γευστικά όμως  διαφέρει λόγω του φρέσκου βούτυρου και του ψημένου αμύγδαλου.

Υλικά
200 γραμμ. βούτυρο κατσικίσιο
100 γραμμ. νισεστέ
450 γραμμ. ζάχαρη
1 φλιτζ. Αμύγδαλα, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
2 ½ φλιτζ. νερό
1 κουτ. σούπας λεμόνι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την ζάχαρη, το βούτυρο, 2 φλιτζάνια νερό και βράζετε ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο.

Σε ½ φλιτζάνι νερό διαλύεται το νισεστέ.

Μόλις βράσει το μείγμα στην κατσαρόλα ρίχνετε το νισεστέ, τα αμύγδαλα και το λεμόνι. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά μέχρι να πήξει.

Αφήνετε να κρυώσει, πλάθεται σε μπαλάκια και τα περνάμε από ζάχαρη άχνη σαν τα λουκούμια. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή