Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Καροτόσουπα βελουτέ
Υλικά

450 γραμμ. Καρότα, κομμένα σε κύβους
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
25 γραμμ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Για γαρνίρισμα:
Λίγη κρέμα γάλακτος light
Πατάτες και καρότα βρασμένα σε κύβους
Λιώνετε σε μια
κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να σοταριστούν για 10 λεπτά περίπου.
Ρίχνετε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 45 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
Περνάτε,  μόλις κρυώσει λίγο η σούπα, από το μπλέντερ, την ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα και την ζεσταίνετε (προσοχή να μην βράσει). Γαρνίρετε με την κρέμα γάλακτος και τα βρασμένα λαχανικά. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή