Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Κεμπάπ
Υλικά

1 κιλό κιμάς αρνίσιος ή ανάμεικτος αρνί και μοσχάρι
1 αβγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι πάπρικα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Xτυπήστε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το αβγό, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό. Προσθέστε στον κιμά το μείγμα και τη
φρυγανιά. Zυμώστε πολύ καλά τα υλικά και αφήστε τη

ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για μία ώρα. Φτιάχνετε το κεμπάμπ  με καλαμάκια μπαμπού, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε νερό για αρκετή ώρα, ώστε όταν τα βάλετε στην σχάρα να μην καούν.
Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από την ζύμη και την πλάθετε με τα χέρια, πάνω στο καλαμάκι στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους.
Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκινήσουν. 
Σερβίρετε με φέτες ντομάτας, κρεμμύδι σε ροδέλες, πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι και λαδόπιτες ψημένες. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή