Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Λαχταριστοί λουκουμάδες
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι πουρέ πατάτας
2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

για το σιρόπι
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

κανέλα - καρύδι

σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Φτιάχνετε πουρέ κανονικά βράζοντας 2 πατάτες ή μπορείτε να
φτιάξετε έτοιμο πουρέ (σκόνη) που υπάρχει στο εμπόριο. Σε μια λεκάνη  διαλύεται τη μαγιά στο χλιαρό νερό, ρίχνετε το αλεύρι και στη συνέχεια τον πουρέ. Ανακατεύετε  ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένας σφικτός χυλός για λουκουμάδες.
Αφήνετε το μείγμα για 1-1½ ώρα  να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει φουσκάλες. Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με αρκετό λάδι να κάψει και τηγανίζετε τους λουκουμάδες προσεκτικά να μη σας καούν. 
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε τα υλικά για να φτιάξετε το σιρόπι και βράζετε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη με το μέλι και αφήνετε στην άκρη εκτός φωτιάς μέχρι να γίνει το σιρόπι χλιαρό. Μόλις τηγανίσετε τους λουκουμάδες, τους βάζετε αμέσως μέσα στο χλιαρό σιρόπι. Τους αφήνετε λίγο να ρουφήξουν σιρόπι και τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Σερβίρετε με κανέλα και καρύδι. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή