Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Λινγκουίνι με φρέσκιες γαρίδες
Υλικά 

1 κιλό φρέσκιες γαρίδες, μεσαίες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
3 αποξηραμένες πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Φρέσκο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κόκαλα και το εντεράκι και κρατάμε τα κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου
ένα με ενάμιση φλιτζάνι νερό μέσα τοποθετούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν έτσι ώστε να γίνουν ζωμός .
Σε ένα τηγάνι μεγάλο και βαθύ βάζουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπερίτσες. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο και σβήνουμε την φωτιά έτσι ώστε να κρυώσει. Σουρώνουμε και παίρνουμε τον ζωμό από τα κεφάλια, περίπου ένα ποτήρι και το ρίχνουμε στο λάδι. Όταν πάρουν βράσει βάζουμε μέσα τα ντοματίνια και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά. ‘Όταν δούμε πως οι γαρίδες είναι έτοιμες σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λινγκουινι για 6 λεπτά. Στο νερό βάζουμε όσο ζωμό μας έχει απομείνει από τα κεφάλια, για να πάρουν γεύση τα λινγκουινι. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, παίρνουμε λίγο από την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και τα ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε τις γαρίδες και φρέσκο μαϊντανό. Καλή απόλαυση!!.


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή