Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Μαρμελάδα Κολοκύθα
Υλικά
1 ½  κιλό κολοκύθα
3 πορτοκάλια, κομμένα σε ροδέλες
Χυμό από 3 lime
1 κιλό ζάχαρη
100 γραμμ. τζίντζερ, τριμμένο
1 λίτρο νερό
Καθαρίζετε την κολοκύθα από την φλούδα και τα σπόρια. Κόβετε σε φέτες και τις τρίβετε στον τρίφτη στο "χοντρό". Βάζετε σε μια κατσαρόλα την τριμμένη κολοκύθα, τα πορτοκάλια, το
Lime, το τζίντζερ, το νερό και βράζετε για 30 λεπτά. Προσθέτετε την ζάχαρη και βράζετε το μείγμα για 30 λεπτά περίπου ακόμη, μέχρι να πήξει. Μοιράζετε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και αποθηκεύετε. Καλή απόλαυση!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή