Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Μπούτι αγριόχοιρου με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά

1κιλο μπούτι αγριόχοιρου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι σέλινο, χοντροκομμένο
4 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα με την φλούδα
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κουτ. μουστάρδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Βάζετε τα υλικά την μαρινάδας σε μια μεγάλη λεκάνη και ανακατεύετε. Με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη από το κρέας και το βάζετε στην λεκάνη με την μαρινάδα, έτσι ώστε να καλύπτετε όλο το κρέας. Σκεπάζετε την λεκάνη με μια μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ημέρες.
Όταν έρθει η ώρα του μαγειρέματος, βγάζετε το κρέας από την μαρινάδα, το αφήνετε να στραγγίξει, το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το τεμαχίζετε σε μερίδες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα κομμάτια του αγριόχοιρου και σοτάρεται μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Σβήνετε το κρέας με την μαρινάδα, προσθέτετε τον ζωμό, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Μόλις το κρέας βράσει, το κόβετε σε φέτες και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα μαζί με τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και περιχύνετε με την σάλτσα. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή