Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Ντολμάδες με λάχανο και αβγολέμονο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
7 αβγά
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουτ. σούπας κορν φλαουερ
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
150 γραμμ. ρύζι γλασέ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λάχανο
αλάτι
πιπέρι
γαρνιτούρα:1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες

1 ρίζα σέλινο, χοντροκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Ζυμώνετε τον κιμά με 2 ολόκληρα αβγά, το ρύζι, λίγο ελαιόλαδο, τον άνηθο, το 1 κρεμμύδι, λίγο νερό και πλάθεται 30 μπαλίτσες.
Σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό με αλάτι. Κόβετε το πίσω μέρος από το λάχανο και το βάζετε να βράσει για λίγο μέχρι να αρχίσουν τα
φύλλα να ανοίγουν. Παίρνετε το κάθε φύλλο και τυλίγεται έναν-έναν τους ντολμάδες.
Σε μια κατσαρόλα στρώνετε στον πάτο τα καρότα και τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα μεσαία φύλλα του λάχανου, που είναι μικρά και δε κάνουν για τύλιγμα. Πάνω από αυτά στρώνετε τους ντολμάδες και ρίχνετε το νερό μέχρι να σκεπαστούν. Σκεπάζετε με ένα μικρό πιάτο για να σταθεροποιηθούν και για να  μην διαλυθούν οι ντολμάδες μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 ώρα.
Λίγο πριν σβήσετε το φαγητό, χτυπάτε 5 κρόκους αβγών. Προσθέτετε λίγο ζουμί από το φαγητό, το χυμό του λεμονιού και το κορν φλαουερ. Σβήνετε το φαγητό και ρίχνετε το αβγολέμονο, εκτός φωτιάς. Σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά που υπάρχουν στην κατσαρόλα. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή