Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Πέρδικες με σάλτσα κρασιού και πουρέ γλυκοπατάτας
Υλικά για 4 άτομα

4 μικρές πέρδικες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
Αλάτι
πιπέρι
Παίρνετε τις πέρδικες και τις καψαλίζετε προσεκτικά σε ένα γκαζάκι. Καθαρίζετε και πλένετε μέσα-έξω, αφήνετε να στραγγίξουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις τεμαχίζετε με ένα καλό μαχαίρι και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, προσθέτετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτετε τις πέρδικες και σοτάρετε απ’  όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στην συνέχεια προσθέτετε το κρασί, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνετε με τον ζωμό κότας μέχρι να σκεπαστούν οι πέρδικες, περίπου μέχρι την μέση. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζεται μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν οι πέρδικες, περίπου για μία ώρα. Σερβίρετε με πουρέ γλυκοπατάτας και ψητά λαχανικά. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή