Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Πουντίκα με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά

500 γραμμ. γάλα
80 γραμμ. ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο
50 γραμμ. σιμιγδάλι
5 αβγά χτυπημένα
5 φύλλα ζελατίνας
400 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού
300 γραμμ. σαντιγί
1 βανίλια
αλάτι
Ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, το κακάο και προσθέτετε το σιμιγδάλι. Βράζετε το μείγμα για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τη ζελατίνη, αφού την έχετε μουσκέψει.
Τέλος, ρίχνετε τα αβγά
 και κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μέρη.
Στο ένα μέρος προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε μια φόρμα  και την πασπαλίζετε με ζάχαρη.
Όταν κρυώσει η κρέμα, προσθέτετε τη σαντιγί, μισή στο ένα μέρος της κρέμας και μισή στο άλλο με την πραλίνα φουντουκιού.
Ρίχνετε στη φόρμα πρώτα το ένα μέρος της κρέμας και μετά το άλλο με την πραλίνα φουντουκιού.
Αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρετε. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή