Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Σπιτικά burger με φασόλια και σπιτική κέτσαπ
1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι (βρασμένο)
1 ½ φλιτζάνι  μαυρομάτικα φασόλια και τριμμένα στο μούλτι (βρασμένα)
1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη 
½ φλιτζάνι αμύγδαλα, τριμμένα
3 κουτ. σούπας κρεμμύδι, τριμμένο
3 κουτ. σούπας καρότο, τριμμένο
4 κουτ. σούπας  μαϊντανό ψιλοκομμένο
πάπρικα
αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Γαρνιτούρα
1 ντομάτα μεγάλη σε φέτες
μαρούλι
Στρογγυλά ψωμάκια

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε το
ρύζι, τα φασόλια, τη φρυγανιά, το λάδι, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το καρότο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι (Μπορείτε να βάλετε τα υλικά στο μούλτι για περισσότερη ευκολία). Πλάθεται το μείγμα σε μπιφτεκάκια και τα στρώνετε σε ένα λαδωμένο ταψί, στο οποίο έχετε προσθέσει ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200oC  μέχρι να ροδίσουν.
Στρώνετε με κέτσαπ τα ψωμάκια, βάζετε σαν βάση  τα μπιφτεκάκια, την ντομάτα, το μαρούλι και από επάνω σκεπάζετε με ψωμάκι. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες. Καλή απόλαυση!!

Κέτσαπ σπιτική

250 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγο κανέλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι


Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεται το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας το.
Προσθέτετε την σάλτσα, τον πελτέ, τη μαύρη ζάχαρη, το ξίδι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και σιγοβράζεται μέχρι να πήξει αρκετά.
Ανακατεύετε συχνά όσο σιγοβράζει η κέτσαπ και ποιο συχνά προς το τέλος για να μη καεί.
Την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο, σκεπασμένη για 2 ώρες.


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή