Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Στρούντελ με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
450 γραμμ. φύλλο κρούστας
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κομμάτι πιπερόριζα,  τριμμένη
1 καρότο, ψιλοκομμένο
50 γραμμ. φύτρες σόγιας
130 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 μίσχους σέλινο, ψιλοκομμένους

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
50 γραμμ. μαργαρίνη λιωμένη
2 αβγά χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας νερό
αλάτι
 πιπέρι
Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε την πιπερόριζα, το καρότο, το σέλινο, τα μανιτάρια, τις φύτρες και την πιπεριά για μερικά λεπτά.
Προσθέτετε την σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, συνεχίζετε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη, τραβάτε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ κόβετε το φύλλο σε λωρίδες 8 εκ. και για κάθε Στρούντελ χρησιμοποιείτε τρία φύλλα αλειμμένα μεταξύ τους με βούτυρο.
Βάζετε στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το μείγμα και τυλίγεται σε ρολό κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα (για να μην χυθούν τα υλικά),
Βάζετε τα Στρούντελ σε ταψί που το έχετε βουτυρώσει ελαφρά, με ένα πινέλο αλείφετε με τα χτυπημένα αβγά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα για 20 λεπτά περίπου. 


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή