Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Τηγανητό παγωτό με σιρόπι καραμέλας και φράουλες
Υλικά
4 μπάλες παγωτού βανίλια η σοκολάτα
500 γραμμ. Φύλλο κρούστας
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για το σιρόπι καραμέλας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό, χλιαρό

Γαρνίρισμα
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
100 γραμμ. Φράουλες
Φύλλα δυόσμου
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας και τυλίγεται μέσα τις μπάλες παγωτού, σε φακελάκια. Τυλίγεται τα φακελάκια σε μεμβράνη και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για
3-4 ώρες.  Για να κάνετε το σιρόπι καραμέλας, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να πάρει καστανοκόκκινο χρώμα, προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζεται για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να πήξει (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά.
Ζεσταίνετε σε μία βαθιά κατσαρόλα αρκετό λάδι και τηγανίζετε το παγωτό για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει εξωτερικά. Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε με σιρόπι καραμέλας, ανακατεμένο με φράουλες, φυλλαράκια δυόσμου και άχνη ζάχαρη. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή