Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Φαλάφελ ( αραβικό σουβλάκι)
Υλικά
 
1 ½  φλιτζάνι ξηρά ρεβίθια
1 ½  φλιτζάνι φάβα
1/2  φλιτζάνι πλιγούρι
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ½  φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κoυτ. τσαγιού αλάτι
2 κουτ. σούπας κύμινο
2 κουτ. τσαγιού κόλιανδρο ξηρό
2 κουτ. τσαγιού σόδα μαγειρικής
1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν
1/4 κουτ. τσαγιού πιπέρι μαύρο
λάδι για τηγάνισμα

Ντρεσινγκ γιαουρτιού
6 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Βάζετε την φάβα, τα ρεβίθια και το πλιγούρι από το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό.
Σουρώνετε όλα τα όσπρια και το πλιγούρι.
Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μίξερ και τα πολτοποιείτε.
Tα αφήνετε για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.
Για να κάνετε το ντρεσινγκ, ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ.
Αφού βγάλετε το μείγμα από το ψυγείο, κάνετε μικρές μπαλιτσες και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
Σερβίρετε σε λαγάνες ή ψωμάκια με σαλάτα και το ντρεσινγκ γιαουρτιού. Καλή απόλαυση!!


Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή