Κεντρική  |  Προφίλ  |  Προϊόντα  |  Καλάθι  |  Παραγγελίες  |  Τα Έντυπα μας  |  Συνταγές  |  Video  |  Λίστα Γάμου  |  Καταστήματα
Ανάπτυξη  |  Θέσεις Εργασίας  |  Newsletter  |  Σεμινάρια Μαγειρικής  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία  |  English version

Let's Cook Νικόλας Σακελλαρίου - Executive Chef
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef. Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης.

Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.





Φρικασέ με μοσχαράκι
Υλικά

800 γραμμ. μοσχαρίσιο κρέας άπαχο
1 κιλό μαρούλι, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι αρακά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κρόκο αβγού
1 γιαούρτι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο
ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Ρίχνετε μέσα το κρέας σε μικρά κομμάτια και αφού αλλάξει το χρώμα του, σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για 1 ½ ώρα, σε χαμηλή φωτιά. Κατά την διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζετε το κρέας. Στο τέλος λίγο πριν βράσει το κρέας ( 30 λεπτά περίπου ) προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, το μαρούλι, τον αρακά και τον άνηθο. Για να κάνετε το αβγολέμονο χτυπάτε χωριστά το χυμό λεμονιού με τον κρόκο και το κόρν φλάουερ. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, παίρνετε λίγο ζωμό από το κρέας και προσθέτετε σιγά-σιγά στο μπολ του αβγολέμονου ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος ρίχνετε στην κατσαρόλα το αβγολέμονο ανακινώντας την ελαφρά ώστε να ανακατευτούν τα υλικά. Καλή απόλαυση!!



Share |


εκτύπωση συνταγής αποθήκευση συνταγής αποστολή