ΑΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αέρινη Μους Σοκολάτας

Ένα εύκολο, σοκολατένιο γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα όμορφο δείπνο.

Για το σερβίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, νιφάδες σοκολάτας, ξύσμα εσπεριδοειδών, φυλλαράκια δυόσμου ή ότι άλλο προτιμάμε.

Αέρινη Μους Σοκολάτας
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Για 6 άτομα:

250 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια

60 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε κυβάκια

1 ½  κούπα κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντάς συχνά. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρίχνουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

Προσθέτουμε σταδιακά την κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μαρίζ, με μεγάλες, απαλές ,κυκλικές κινήσεις, ώστε να διατηρηθεί ο όγκος της.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή ποτήρια, κουνώντας ελαφρά να ισιώσει η επιφάνεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε μέχρι να παγώσουν.

Προσθέτουμε τη γαρνιτούρα της επιλογής μας και σερβίρουμε.