ΑΥΓΑ BENEDICT ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑVOCADO

Αυγά Benedict με Μπέικον και Αvocado

Μπορεί η συγκεκριμένη συνταγή να απαιτεί χρόνο, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Η μυρωδιά από το βούτυρο, το φρυγανισμένο ψωμί και το λαχταριστό αυγό θα απογειώσει το Κυριακάτικο brunch σας!

Αυγά Benedict με Μπέικον και Αvocado
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

2 αυγά ποσέ 

2 ψωμάκια

2 φέτες μπέικον

1 αβοκάντο

Λίγο λαιμ

Φρέσκα φύλλα ρόκας ή άλλη σαλάτα

Αλάτι, Πιπέρι

 

Για τη σως Hollandaise:

3 κρόκοι αυγού

1 κουταλιά σούπας νερό

1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού

225 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αυγά Ποσέ  

Εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος

Στις Εστίες: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές ξίδι. Χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να βράζει το νερό και κάνουμε μία απαλή δύνη με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αυγό και το βράζουμε για 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο αυγό.

Στο Air Fryer : Θα χρειαστούμε πυρίμαχα στρογγυλά φορμάκια τα οποία αφού τα λαδώσουμε θα προσθέσουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Στη συνέχεια θα σπάσουμε μέσα στο φορμάκι το αυγό, θα αλατίσουμε και θα το βάλουμε στο air fryer στους 200⁰C για 5 περίπου λεπτά.

Όταν  το αυγό είναι έτοιμο (θα δούμε ότι το ασπράδι είναι πιο σταθερό) μπορούμε να το αφαιρέσουμε από το φορμάκι  χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σούπας.

Στο φούρνο: Θα χρειαστούμε  μια φόρμα σιλικόνης για muffins  και θα σπάσουμε από ένα αυγό μέσα σε κάθε της θήκη, θα αλατοπιπερώσουμε και θα προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας νερό, πάνω από κάθε αυγό.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά (ή 1-2 λεπτά παραπάνω αν τα θέλουμε τους κρόκους λίγο πιο σφιχτούς). Όταν είναι έτοιμα τα αυγά, αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στη φόρμα να σταθούν για 1λεπτό. Τα βγάζουμε από τη φόρμα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας.

 

Σως Hollandaise:

Χρησιμοποιώντας  μια συσκευή μπεν μαρί  ανακατεύουμε τους κρόκους αυγού με το νερό και τον χυμό λεμονιού με ένα αναδευτήρα. (Σε περίπτωση που δεν έχετε την ειδική συσκευή για μπεν μαρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα  μεταλλικό μπολ)

Βάζουμε νερό στη συσκευή μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα αυγού για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει ( Εναλλακτικά τοποθετήστε το ανοξείδωτο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό -χωρίς να αγγίζει το νερό-, και ανακατέψτε όπως παραπάνω)

Προσθέτουμε  το λιωμένο βούτυρο σταδιακά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και έως ότου η σάλτσα να πάρει τη μορφή κρέμας. .

Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ παχιά, μπορούμε  να προσθέσουμε  λίγο νερό για να την αραιώσουμε.

 

Για το σερβίρισμα:

Ψήνουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνιι και φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμάκι. Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το απλώνουμε πάνω στα ψωμάκια. Ρίχνουμε λίγο χυμό lime από πάνω και στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες μπέικον και τα αυγά ποσέ. Περιχύνουμε με την σως ολαντεζ και προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι.

 

Σερβίρουμε με δροσερά φύλλα ρόκας ή άλλη σαλάτα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ