250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα βανίλια
3 γρ. αλάτι
5 αβγά
60γρ. χυμό πορτοκάλι
400 γρ. αλεύρι μαλακό
3 γρ. μπεικιν παουντερ
1 φλιτζάνι espresso Lungo
Ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Μόλις αφτατέψει το μίγμα προσθέτετε τα αβγά και το χυμό πορτοκάλι. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάτε με αβγοδάρτη μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές, χωρίζετε το μίγμα σε 2 διαφορετικά μπολ. Στο ένα από τα δύο μίγματα προσθέτετε τον espresso.
Τοποθετείτε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα πρώτα το λευκό μίγμα και από πάνω το μίγμα espresso.
Ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι, για να κάνει κύματα το καφέ μίγμα μέσα στο λευκό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰C για 45 λεπτά.