200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. κιμά χοιρινό
Ψίχα από 2 φέτες ψωμιού μέτριες – μουλιασμένες και καλά στυμμένες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
1 μέτριο αβγό
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το δυόσμο, το αυγό και τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε απαλά.
Προσθέτουμε το ψωμί (αφού το έχουμε στραγγίσει από τα υγρά του) και ζυμώνουμε το μίγμα πολύ καλά, μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Στη συνέχεια παίρνουμε μικρά κομμάτια από το μίγμα και πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, προσέχοντας να είναι όλοι περίπου στο ίδιο μέγεθος για να πετύχουμε ομοιόμορφο χρόνο ψησίματος.
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στον κάδο αφού τον έχουμε ψεκάσει με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200⁰C για 15 λεπτά (ή ανάλογα με τον χρόνο που μας προτείνει η συσκευή Αir Fryer που διαθέτουμε)
Στον μισό περίπου από το χρόνο ψησίματος, ανοίγουμε τον κάδο του Αir Fryer και γυρνάμε τα κεφτεδάκια ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Συνοδεύουμε με πατάτες, πιτούλες ψημένες και σάλτσα τομάτας ή σος γιαουρτιού.
Tip: Μη γεμίζετε υπερβολικά το καλάθι του Air Fryer. Αφήστε χώρο στον αέρα να κυκλοφορήσει.