ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Ρεβίθια στη Χύτρα Ταχύτητας

Ένα θρεπτικό και πεντανόστιμο πιάτο, που μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε στη χύτρα ταχύτητας Fissler.

Ρεβίθια στη Χύτρα Ταχύτητας
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

 500 γρ. ρεβίθια

 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

 2 καρότα ψιλοκομμένα σε κυβάκια

 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

λίγο φρέσκο θυμάρι

 2 φύλλα δάφνης

 ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

 2 λίτρα  ζωμός λαχανικών

Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

 αλάτι, πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

 χυμός από 1 λεμόνι

 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητος Fissler και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να ροδίσουν λίγο τα καρότα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα μυρωδικά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον ζεστό ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, κλείνουμε και σφραγίζουμε το καπάκι της χύτρας και ρυθμίζουμε τις ενδείξεις της  βαλβίδας  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.Μόλις ανασηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αφαιρούμε τον ατμό και ξεσκεπάζουμε το σκεύος. Δοκιμάζουμε τα ρεβίθια και αν χρειάζεται συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα χωρίς να βάλουμε το καπάκι.

Για extra χυλωμένο αποτέλεσμα, αφαιρούμε με μια κουτάλα λίγα ρεβίθια με το ζωμό τους και τα πολτοποιούμε στο minipimer.

Αδειάζουμε το πολτοποιημένο μείγμα στην κατσαρόλα,  προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε

Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.