Υλικά για 6 μερίδες
2-3 μεγάλες πατάτες
ελαιόλαδο σε σπρέι
1/2 κουτ. σούπας αλάτι
προαιρετικά ψιλοκομμένα μυρωδικά μαϊντανός ή δεντρολίβανο) ή εναλλακτικά μπαχαρικά όπως πάπρικα.
Προθερμαίνετε το air fryer στους 180°C.
Με ένα μαντολίνο, κόβετε τις πατάτες σε chips. Τις τοποθετείτε σε παγωμένο νερό και τις αφήνετε για περίπου 20 λεπτά.
Τις στραγγίζετε πολύ καλά και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχουν καθόλου υγρασία.
Τοποθετείτε σε μονές στρώσεις τις πατάτες στον κάδο/κάδους του air fryer τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις αλατίζετε.
Ψήνετε για περίπου 16-18 λεπτά (ανάλογα και τη συσκευή που διαθέτετε). Στον μισό χρόνο ψησίματος τις γυρίζετε ώστε να ροδίσουν και από την κάτω πλευρά.
Για το σερβίρισμα πασπαλίζετε με τα τριμμένα μυρωδικά ή με μπαχαρικά όπως πάπρικα.