ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ

Φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη

Η κάππαρη έχει ελάχιστη θερμιδική αξία κάτι που την καθιστά υπέροχη τροφή για όσους θέλουν να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους.

Αν και έχει λίγες θερμίδες, διαθέτει πληθώρα αντιοξειδωτικών και βιταμινών πολύ ωφέλιμων για την υγεία μας.

Φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

φιλέτα κοτόπουλου: 6 από το στήθος, χωρίς πέτσα και κόκαλο

κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας

μανιτάρια άσπρα, καλλιεργημένα: 150 γρ. κομμένα σε φετάκια

βούτυρο: 3 κουταλιές της σούπας

ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας

κονιάκ ή ουίσκι: 150ml

κρέμα γάλακτος 30% ή 15%: 200ml

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

κάππαρη: 1 κουταλιά της σούπας

μαϊντανός: για το γαρνίρισμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε ελαφρά με το κορν φλάουρ. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους.
  2. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι τα υγρά τους να εξατμιστούν. Σβήνετε με το κονιάκ ή το ουίσκι. Βράζετε πάλι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ. Ξαναρίχνετε το πολτοποιημένο μείγμα στο τηγάνι.
  3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο. Ζεματίζετε την κάππαρη για 1’ - 2’ και τη στραγγίζετε. Προς το τέλος βάζετε μέσα στη σάλτσα την κάππαρη και τα φιλέτα για να πάρουν γεύση. Σερβίρετε αμέσως αφού γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.