MOUSSE ESPRESSO ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Mousse espresso με μπανάνες

H μπανάνα ταιριάζει άριστα με το άρωμα του espresso κάνοντας τo γλυκό ιδιαίτερα απολαυστικό!

Tip : μπορείτε να πασπαλίσετε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή να προσθέσετε σιρόπι espresso –καραμέλα

Mousse espresso με μπανάνες
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

3 κρόκοι αβγών

4 ασπράδια αβγών

200 γρ. κρέμα γάλακτος

4 κουτ. της σούπας ζάχαρη

1 φλιτζάνι espresso stretto

3 μπανάνες κομμένες σε φετούλες

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χτυπάτε την κρέμα σε πηκτή σαντιγί. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Σε ένα μπολ κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τον καφέ, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε την χτυπημένη μαρέγκα, ανακατεύοντας συνεχώς και αμέσως μετά τη σαντιγί, μέχρι το  μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Το αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα στο ψυγείο

Αδειάζετε τη mousse σε μπολ ή ποτήρια και τοποθετείτε από πάνω τις φέτες μπανάνας.