8 λουκάνικα Φραγκφούρτης
1-2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με λίγο νερό
Για τα μάτια:
Ασπράδι αβγού βρασμένο
Μαύρη ελιά
Λίγο κέτσαπ
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες περίπου 1 εκ.
Τυλίγουμε τα λουκάνικα με τις λωρίδες ζύμης, αφήνοντας ένα κενό σημείο για να τοποθετήσουμε αργότερα τα μάτια.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τυλιγμένα λουκάνικα.
Αλείφουμε με ένα πινέλο από όλες τις πλευρές τη σφολιάτα με τον κρόκο και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε από το φούρνο και βάζουμε κομματάκια αβγού και ελιάς για να δημιουργήσουμε ματάκια στις μούμιες. Για να στερεώσουν καλύτερα τα μάτια, τα τοποθετούμε πάνω σε μια σταγόνα κέτσαπ!