MUFFINS ΚΑΡΟΤΟΥ

Muffins Καρότου

Πανεύκολα, αφράτα, υγιεινά και super θρεπτικά, τα muffins καρότου θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ιδανικά για το κολατσιό στο σχολείο αλλά και το γραφείο!

Muffins Καρότου
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

1 1/2 κούπες καρότο (τριμμένο)

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 κούπας λάδι 

2 αυγά

3/4 κούπας ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. μαγειρική σόδα  

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1/4 κ.γ. αλάτι

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175℃  βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο καρότο και το λάδι.

Σε δεύτερο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα αλευριού, στο μπολ με το καρότο ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε στις θήκες της φόρμας muffins γεμίζοντας τα 2/3 κάθε θήκης.

Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στην πάνω σχάρα. 

Βγάζουμε τα muffins από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.