Υλικά
2 μπουτάκια αρνίσια γύρω στο 1 κιλό το καθένα
5-6 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη ή δεντρολίβανο τριμμένο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια. Τα τρυπάτε με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία, τα αλατίζετε και μπήγετε μέσα σε κάθε τρύπα 1/2 σκελίδα σκόρδου. Πασπαλίζετε εσωτερικά τη σχισμή με μπόλικο δεντρολίβανο ή ρίγανη και σκορπίζετε κατά μήκος τους κύβους του τυριού και το πιπέρι.
Κλείνετε τα μπουτάκια σφιχτά, με σπάγκο Τα αλείφετε με το βούτυρο, τα πασπαλίζετε με δεντρολίβανο ή ρίγανη και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λάδι. Μοιράζετε γύρω γύρω τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με ρίγανη ή δεντρολίβανο και τις περιχύνετε με το λάδι.
Κλείνετε τα αντικολλητικά χαρτιά και τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί. Τα ψήνετε στους 180ο C για 2-2.30 ώρες περίπου, ανοίγοντας το χαρτί τα τελευταία 20΄ του ψησίματος για να ελέγξετε και να πάρει χρώμα το κρέας και οι πατάτες.
Σερβίρετε με δροσερή πράσινη σαλάτα!