ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Αρνάκι στη λαδόκολλα με πατάτες

Mια παραδοσιακή συνταγή που θα σας αποζημιώσει με τη νοστιμιά της.

Αρνάκι στη λαδόκολλα με πατάτες
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

2 μπουτάκια αρνίσια γύρω στο 1 κιλό το καθένα

5-6 σκελίδες σκόρδο

ρίγανη ή δεντρολίβανο τριμμένο

150 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους

αλάτι, πιπέρι 

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια. Τα τρυπάτε με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία, τα αλατίζετε και μπήγετε μέσα σε κάθε τρύπα 1/2 σκελίδα σκόρδου. Πασπαλίζετε εσωτερικά τη σχισμή με μπόλικο δεντρολίβανο ή ρίγανη και σκορπίζετε κατά μήκος τους κύβους του τυριού και το πιπέρι.

Κλείνετε τα μπουτάκια σφιχτά, με σπάγκο Τα αλείφετε με το βούτυρο, τα πασπαλίζετε με δεντρολίβανο ή ρίγανη και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λάδι. Μοιράζετε γύρω γύρω τις πατάτες.

Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με ρίγανη ή δεντρολίβανο και τις περιχύνετε με το λάδι.

Κλείνετε τα αντικολλητικά χαρτιά και τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί. Τα ψήνετε στους 180ο C για 2-2.30 ώρες περίπου, ανοίγοντας το χαρτί τα τελευταία 20΄ του ψησίματος για να ελέγξετε και να πάρει χρώμα το κρέας και οι πατάτες.

Σερβίρετε με δροσερή πράσινη σαλάτα!