ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΟΡΤΑ

Αρνάκι φρικασέ με διάφορα χόρτα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

αρνάκι, κομμένο σε μερίδες: 1½ κιλό

Σπανάκι σε Φύλλα Μπάρμπα Στάθης: 500 γρ.

Μαρούλια: 450 γρ.

Σέσκουλα: 300 γρ.

Λάπαθα: 300 γρ.

Ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού

Βούτυρο: 1/3 φλιτζανιού

Άνηθος Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης: 3 κουταλιές της σούπας

κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα: 1 ματσάκι

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο:

Λεμόνια: 2-3

Αυγά: 2

αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 45΄

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 35΄

Μερίδες: 4-6

Βήματα παρασκευής

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λάπαθα, τα σέσκουλα και τα μαρούλια. Τα ανακατεύετε με το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος.
  2. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνετε τα χοντροκομμένα χόρτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν βάζετε τον άνηθο, το κρέας, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15΄.
  3. Για το αυγολέμονο παίρνετε το ζουμί από το κρέας και τα χόρτα και το δένετε σε χαμηλή φωτιά, μέσα σε μικρό κατσαρολάκι, με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και αλατοπίπερο. Παίρνετε μία μία κουταλιές από το πηχτό ζουμί και τις ρίχνετε στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας με το σύρμα για να ανακατευτούν (αυτό γίνεται για να πάρουν τα αυγά τη θερμοκρασία από το ζουμί).
  4. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα στο κατσαρολάκι και δένετε τη σάλτσα αυγολέμονου σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό, την κουνάτε για να ανακατευθεί καλά με το κρέας και τα χόρτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.