ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΙΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ατομικά κις με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό
Ατομικά κις με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

φύλλα σφολιάτας: 2

ελαιόλαδο: 7

κουταλιές μοτσαρέλα: 500 γρ., κομμένη σε φετάκια

ντομάτες: 4 κομμένες σε ροδέλες

σκόρδο: 1 σκελίδα λιωμένη

ελιές: 4-5 κομμένες σε φετάκια

φυλλαράκια βασιλικού: 2 κουταλιές, ψιλοκομμένα και μερικά ολόκληρα για το γαρνίρισμα

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

κουκουνάρι: 50 γρ., καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το βασιλικό και αλατοπίπερο και τα χτυπάτε με πιρούνι για να ανακατευτούν καλά.
  2. Κόβετε κάθε φύλλο σε 6 δίσκους διαμ. 10-12 εκατ. Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης σε 12 στρογγυλά φορμάκια ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά τους. Απλώνετε πάνω στην κάθε βάση φετάκια μοτσαρέλας και από πάνω λίγο από το μείγμα με το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι και μοιράζετε από πάνω ροδέλες ντομάτας και φετάκια ελιάς.
  3. Περιχύνετε τις κις με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στους 200 °C για 25-30΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρετε τα σφολιατάκια με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.