ΑΦΡΑΤΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ

Αφράτοι κουραμπιέδες αμυγδάλου με αμαρέτο

Αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα.

Το άρωμα από πικραμύγδαλο τους ταιριάζει γάντι!

Αφράτοι κουραμπιέδες αμυγδάλου με αμαρέτο
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

Κομμάτια: 60

  •  450 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  150 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο από βάζο
  •  200 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για την επικάλυψη
  •  1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο δύο φορές
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  60 ml λικέρ αμαρέτο
  •  200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα δύο βούτυρα μαζί με την άχνη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει μια λευκή, αφράτη κρέμα. Θέλει πολύ ώρα χτύπημα, για να γίνει ο κουραμπιές πολύ αφράτος.

Ρίχνουμε το αμαρέτο και έπειτα κουταλιά κουταλιά το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αν ζορίζεται το μίξερ, ζυμώνουμε με τα χέρια. Θέλει άλλα 10 λεπτά ζύμωμα, μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Στο τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

Πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς και τους πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακέ, με βάρος περίπου 30 γρ. Εναλλακτικά, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και να κόψουμε τους κουραμπιέδες με κουπ-πατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.

Τους μεταφέρουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους - το σωστό είναι να παραμείνουν λευκοί.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα, σε στρώσεις και κάθε στρώση που βάζουμε, πασπαλίζουμε με έξτρα άχνη.

 

Πηγή: gastronomos.gr Αφράτοι κουραμπιέδες αμυγδάλου με αμαρέτο