ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Γλώσσες στο τηγάνι με κρασί και μυρωδικά

Μια εναλλακτική συνταγή για τηγάνι, χωρίς πολύ λάδι. Το ψάρι σοτάρεται για ελάχιστα λεπτά, τόσο όσο να ψηθεί, χωρίς να χάσει τα θρεπτικά συστατικά του.

Γλώσσες στο τηγάνι με κρασί και μυρωδικά
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Μερίδες: 4

  •  4 φιλέτα γλώσσας, περίπου 150 γρ. το καθένα
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  120 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  ξύσμα από 1 λάιμ
  •  1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και την κάππαρη και σείουμε ελαφρώς το τηγάνι.

Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιάτα και ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να ζαρώσουν. Τα μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr  https://bit.ly/39lh6G5