ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Κέικ αλμυρό με καρότα και τυριά
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 500 γρ.

κεφαλογραβιέρα: 400 γρ. τριμμένη

γκούντα: 200 γρ. τριμμένη

καρότα: 200 γρ. τριμμένα

ζαμπόν: 150 γρ.

βούτυρο: 250 γρ.

αυγά: 4

μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια του γλυκού

γάλα: 250 γρ.

τυρί κρέμα (ανθότυρο ή κατίκι): για τη γέμιση

βούτυρο και αλεύρι: για τη φόρμα

καροτάκια baby σοτέ: για το γαρνίρισμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 40-45 λεπτά

Μερίδες: 8-10

Βήματα παρασκευής

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε, χτυπώντας, τα αυγά ένα ένα και το γάλα. Ρίχνετε κατόπιν το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε ομοιογενές μείγμα και το αδειάζετε σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε τα δύο τριμμένα τυριά και τα καρότα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το μείγμα. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν, το ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
  3. Αλείφετε με βούτυρο δύο ορθογώνια ταψάκια και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Μοιράζετε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνετε τα «παντεσπάνια» για 30’ - 35’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφορμάρετε και τοποθετείτε το ένα σε ορθογώνιο δίσκο.
  4. Χτυπάτε το ανθότυρο με πιρούνι για να αφρατέψει. Απλώνετε το ανθότυρο ή το κατίκι σε μια καλή στρώση πάνω στο «παντεσπάνι» και καλύπτετε με το δεύτερο ψημένο «παντεσπάνι». Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες και κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια. Γαρνίρετε με καροτάκια baby σοτέ.
  5. Tip: Για να ξεκολλήσει εύκολα το κέικ, μπορείτε να στρώσετε στη φόρμα αντικολλητικό χαρτί.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.