ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κατσικάκι με γιαούρτι και αγκινάρες στο φούρνο
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

κατσικάκι: 1 κιλό (μπούτι)

αγκινάρες: 10-12 καρδιές

γιαούρτι πρόβειο: 3 φλιτζάνια του τσαγιού, χωρίς την πέτσα

βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας

ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

αυγά: 2

μοσχοκάρυδο: φρεσκοτριμμένο

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα & 45 λεπτά

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Βράζετε τις καρδιές από τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό για 3’ - 4’. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε στην άκρη. Επιλέγετε κατά προτίμηση ένα κλειστό πήλινο σκεύος. Στρώνετε το κρέας, αλατίζετε, προσθέτετε το λάδι και το αλείφετε με το βούτυρο.
  2. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε το κατσικάκι στους 180 - 200 °C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20’. Χτυπάτε σ’ ένα μπολ με το σύρμα των αυγών το γιαούρτι με τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρις ότου αποκτήσετε παχύρρευστη σάλτσα.
  3. Τοποθετείτε τις αγκινάρες γύρω από το κρέας και περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Αφήνετε το φαγητό στο φούρνο για 15’ - 20’ ακόμη, μέχρι να σχηματιστεί κρούστα. Σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.