ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Κατσικάκι με κρεμμυδάκια, αγκινάρες αυγολέμονο
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

Αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης: 800 γρ.

κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες: 1½ κιλό

φρέσκα κρεμμυδάκια: 6

ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι

αυγά: 2

λεμόνια: 2

αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας

Άνηθος Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης: 1/2 φλιτζάνι

Αλάτι: λίγο

Πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 55΄

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Το αλατοπιπερώνετε καλά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα.
  2. Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες κι άλλο 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 45΄-50΄. Στύβετε τα λεμόνια για να πάρετε το χυμό τους. Στραγγίζετε το ζουμί του φαγητού.
  3. Φτιάχνετε το αυγολέμονο ως εξής: Δένετε το ζουμί του φαγητού με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε μικρή κατσαρόλα. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο.
  4. Προσθέτετε λίγο από το δεμένο ζουμί σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι και αδειάζετε το νέο μείγμα στη μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύετε το αυγολέμονο μέχρι να δέσει. 5. Περιχύνετε με το αυγολέμονο το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε αμέσως.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK