ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ

Κερκυραϊκή παστιτσάδα
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά κ

όκορας ελεύθερης βοσκής: 1½ - 2 κιλά, κομμένος σε μερίδες

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

κανέλα σκόνη: ½ κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)

σκόρδο: 4 σκελίδες, κομμένες σε φετάκια λεπτά

ελαιόλαδο: 7- 8 κουταλιές της σούπας

κρεμμύδια: 2 κομμένα σε φέτες

ίδι από λευκό κρασί: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ. ψιλοκομμένα

ντοματοπελτές: ½ κουταλιά της σούπας

γαρίφαλα: 3-4 (προαιρετικά)

ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού

θυμάρι: ½ κουταλάκι του γλυκού

μακαρόνια χοντρά: 500 γρ.

κεφαλοτύρι ή μυζήθρα: για το πασπάλισμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 2-3 ώρες

Μερίδες: 6-8

Βήματα παρασκευής

  1. Ανοίγετε σχισμές στις μερίδες του κόκορα και τις τρίβετε παντού με μείγμα από αλάτι, πιπέρι και κανέλα (προαιρετικά). Μπήγετε τα κομματάκια σκόρδου μέσα στις σχισμές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια βαριά κατσαρόλα με σκέπασμα, ροδίζετε τις μερίδες του κόκορα και το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ξίδι, όπου έχετε διαλύσει τον ντοματοπελτέ και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
  2. Ξαναβάζετε τις μερίδες του κόκορα στη κατσαρόλα μαζί με τα γαρίφαλα (προαιρετικά) και λίγη ζάχαρη και πασπαλίζετε με θυμάρι. Ρίχνετε στην κατσαρόλα νερό ώστε να μισοσκεπάζει το φαγητό και την κλείνετε. Βράζετε σε πολύ σιγανή φωτιά για δυο τρεις ώρες. Ελέγχετε τακτικά για να δείτε εάν το νερό επαρκεί και γυρίζετε τις μερίδες συχνά από την άλλη πλευρά. Στο τέλος πρέπει να μείνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  3. Λίγο πριν σερβίρετε, βράζετε τα ζυμαρικά. Βάζετε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα και σερβίρετε το κρέας με τα μακαρόνια και μαζί χοντροκομμένο κεφαλοτύρι ή ξηρή μυζήθρα.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.