ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

Κολοκυθοκεφτέδες με μύδια
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

κολοκυθάκια: 1 κιλό, μικρά - τρυφερά

φρέσκα κρεμμυδάκια: 6 ψιλοκομμένα

μύδια: 600 γρ. με τα κελύφη πλυμένα και καθαρισμένα

άνηθος: 4 -5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος

μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος

φρυγανιά: 3 κουταλιές της σούπας, τριμμένη

αλεύρι: 4 - 5 κουταλιές της σούπας

μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

λάδι: για το τηγάνισμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’

Χρόνος Μαγειρέματος: 25΄

Μερίδες: 8

Βήματα παρασκευής

  1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη και τα αφήνετε στο σουρωτήρι,αφού τα αλατίσετε για να στραγγίσουν. Σε αραιά διαστήματα τα πιέζετε με τις παλάμες σας για να βγάλουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό.
  2. Αχνίζετε τα μύδια για 2’ - 3’ σε λίγο νερό (ή κρασί) μέχρι να ανοίξουν¨τα κελύφη τους και πετάτε όσα δεν άνοιξαν. Αποσπάτε την ψίχα από τα υπόλοιπα και την ψιλοκόβετε.
  3. Ρίχνετε σε μπολ τα κολοκυθάκια και τους προσθέτετε την ψίχα από τα μύδια και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα κολοκυθάκια.
  4. Ζυμώνετε λεπτούς κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τους στραγγίζετε σε αποροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε με ντοματάκια Σαντορίνης και ολόκληρες γαρίδες.
  5. Πώς καθαρίζετε τα μύδια: Πλένετε τα μύδια για να φύγουν τα πολλά χώματα και τα τρίβετε με ένα βουρτσάκι για να καθαρίσουν καλά τα κελύφη τους.Κατόπιν αποσπάτε τα γένια και τα ξεπλένετε σε σουρωτήρι με άφθονο νερό.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK