Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το μοσχοκάρυδο και τα σοτάρουμε
Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 - 3 λεπτά
Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε
Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα βελουτέ σε βαθιά πιάτα ή μπολ και γαρνίρουμε με κρουτόν, ή καβουρδισμένα κουκουνάρια / σπόρους κολοκύθας ή ακόμα προσθέτουμε λίγο κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.