ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ

Κλασική και αγαπημένη, η βελουτέ κολοκυθόσουπα είναι ότι χρειάζεται για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 6
  • 2 μεσαία καρότα σε μέτρια κομμάτια 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προαιρετικά για το σερβίρισμα : κρουτόνς, ή καβουρδισμένα κουκουνάρια / σπόρους κολοκύθας, κρέμα γάλακτος, γιαούρι

 

 

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το μοσχοκάρυδο και τα σοτάρουμε

Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 - 3 λεπτά

Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα.

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.

Προσθέτουμε αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε

Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα βελουτέ σε βαθιά πιάτα ή μπολ και γαρνίρουμε με κρουτόν, ή καβουρδισμένα κουκουνάρια / σπόρους κολοκύθας ή ακόμα προσθέτουμε λίγο κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.