ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CACCIATORE ΣΕ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Κοτόπουλο Cacciatore σε χύτρα  ταχύτητας

Μια νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή

σε χύτρα ταχύτητος Fissler!

Κοτόπουλο Cacciatore σε χύτρα ταχύτητας
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
  •  1 κρεμμύδι 
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 κίτρινη πιπεριά 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια 
  • 1 κονσέρβα ντομάτες πολτοποιημένες 
  • 4 κ.σ. μαύρες ελιές 
  • 100 ml λευκό κρασί 
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου 
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι 
  • Ρίγανη, βασιλικός , μαϊντανός, κόλιανδρος 
  • Ελαιόλαδο
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε στη χύτρα ταχύτητας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές.

Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Χρησιμοποιούμε το ίδιο σκεύος για να τσιγαρίσουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά.

 Ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις πολτοποιήμενες ντομάτες, τη ρίγανη και το ζωμό κοτόπουλου.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη χύτρα ταχύτητας και τοποθετούμε το καπάκι. Ασφαλίζουμε και ρυθμίζουμε το επίπεδο μαγειρέματος στο 3. Περιμένουμε μέχρι να εμφανιστεί ο κίτρινος δακτύλιος για να χαμηλώσουμε τη φωτιά. Όταν εμφανιστεί ο πράσινος δακτύλιος, ξεκινά ο χρόνος μαγειρέματος των 12 λεπτών.

Στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος, αφήνουμε τον ατμό να απελευθερωθεί φυσικά για 15 λεπτά αφαιρώντας το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με ελιές