ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΣΕ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Μαγείρεμα πολλαπλών επιπέδων σε χύτρα ταχύτητας

Το ξέρατε ότι με μια χύτρα ταχύτητος μπορούμε να ετοιμάσουμε....

... ταυτόχρονα πολλές συνταγές εξοικονομώντας ενέργεια και πολύτιμο χρόνο για να τον χαρούμε με όλους όσους αγαπάμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κι όμως σε μία χύτρα ταχύτητας μπορούμε να ετοιμάσουμε περισσότερες από μία συνταγές, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

1. Τσιγαρίζουμε τα κοτομπέικον στην ανοιχτή χύτρα ταχύτητας και στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού, μαζί με βότανα ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

2. Για συνοδευτικό μπορούμε να έχουμε λαχανικά ή ρύζι, τα οποία και τοποθετούμε στο ειδικό σκεύος/καλάθι. Αφού βάλουμε το τρίποδο στη βάση της κατσαρόλας, τοποθετούμε πάνω του το ειδικό σκεύος με τα λαχανικά/ρύζι για να τα μαγειρέψουμε ταυτόχρονα με τα κοτομπέικον.

3. Στη συνέχεια, κλείνουμε το καπάκι και ρυθμίζουμε το επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος χρησιμοποιώντας τη βαλβίδα με χρωματικό δείκτη ελέγχου που θα μας καθοδηγεί αξιόπιστα στη διαδικασία μαγειρέματος.

4. Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος, πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε τον ατμό προτού ανοίξουμε την χύτρα ταχύτητας. Αποσυμπιέζουμε αργά και όταν δεν υπάρχει πλέον πίεση στο σκεύος, τότε το καπάκι της χύτρας ανοίγει.

5. Αφαιρούμε το ειδικό σκεύος/καλάθι από την χύτρα ταχύτητας και τα κοτομπέικον.

6. Για το σερβίρισμα, μπορούμε αν θέλουμε, με το ζωμό που έχει απομείνει στη χύτρα να φτιάξουμε σάλτσα προσθέτοντας λίγο αλεύρι με γάλα.

7. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για να δέσει η σάλτσα και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!