ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

ελαιόλαδo: 6 κουταλιές της σούπας

κρεμμύδια ξερά: 2 ψιλοκομμένα

κρέας μοσχαρίσιο: 1½ κιλό ποντίκι ή στρογγυλό, κομμένο σε κύβους

καρότα: καρότα, κομμένα σε κυβάκια

σέλινο: 1 κλωνάρι ψιλοκομμένο

πελτέ ντομάτας: 2 κουταλιές της σούπας

σκόρδο: σκελίδες λιωμένες

πιπεριά κόκκινη: 1 κομμένη σε ροδέλες

πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε ροδέλες

κύβο λαχανικών:1

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

χυλοπίτες: 500 γρ.

βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας

κεφαλογραβιέρα: τριμμένη (προαιρετικά)

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τους κύβους κρέατος μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 5΄-6΄. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τους κύβους του κρέατος. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαραθούν. Ξαναρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας.
  2. Διαλύετε τον κύβο λαχανικών σε 2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το σέλινο, τα καρότα, τις πιπεριές, τον πελτέ, το σκόρδο και το ζωμό από τον κύβο και βράζετε σε πολύ σιγανή φωτιά επί 1 ½ - 2 ώρες, μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.
  3. Βράζετε τις χυλοπίτες, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με το βούτυρο λιωμένο. Σερβίρετε το κρέας και συνοδεύετε με τις χυλοπίτες. Περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί (προαιρετικά).

 

Συνταγές από το I COOK GREEK.