ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΣΕ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Μπρόκολο στον ατμό σε χύτρα ταχύτητας

Στη λειτουργία ατμού η χύτρα μπορεί να ανοίξει ανά πάσα στιγμή και δεν χρειάζεται να αποσυμπιέσουμε

Aυτή η μέθοδος μαγειρέματος λειτουργεί χωρίς πίεση!

 Είναι γνωστό ότι τα λαχανικά είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά… Γνωρίζατε όμως ότι οι πολύτιμες βιταμίνες απελευθερώνονται μόνο με το μαγείρεμα στον ατμό;

Ενώ με την παραδοσιακή διαδικασία μαγειρέματος σχεδόν το 45% των βιταμινών και των θρεπτικών συστατικών χάνονται, με το μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα και υγιεινά, διατηρώντας τις πολύτιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες. Όσο λιγότερο νερό παράγεται κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, τόσο το καλύτερο.

Το μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας είναι επίσης ιδανικό για ευαίσθητα λαχανικά, όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Πώς λειτουργεί το μαγείρεμα στον ατμό σε χύτρα ταχύτητας:

1. Γεμίζουμε την κατσαρόλα χωρίς να ξεπεράσουμε την ελάχιστη ποσότητα νερού (δείτε την ένδειξη "min")

2. Τοποθετούμε τα λαχανικά μέσα στο ειδικό σκεύος/καλάθι και κατόπιν το τοποθετούμε μέσα στη χύτρα ταχύτητας.

3. Ρυθμίζουμε τη βαλβίδα μαγειρέματος στη λειτουργία ατμού.

4. Σε τέσσερα(4) λεπτά αφαιρούμε τα λαχανικά από τη χύτρα.