Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Προσθέτουμε λάδι στη χύτρα ταχύτητας, τσιγαρίζουμε τα θαλασσινά για λίγο σε ανοιχτή χύτρα και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το σαφράν. Σωράρουμε για λίγο, στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό και τον αρακά.
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας, ρυθμίζουμε το επίπεδο μαγειρέματος στο 3 κι όταν εμφανιστεί ο κίτρινος δακτύλιος, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν εμφανιστεί ο πράσινος δακτύλιος, αρχίζει ο χρόνος μαγειρέματος των 7 λεπτών.
Αφαιρούμε τη χύτρα ταχύτητας από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να απελευθερωθεί ο ατμός.
Ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε την παέγια και την αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο.
Σερβίρουμε με μαϊντανό.