ΠΑΕΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΕ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER

Παέγια Θαλασσινών σε χύτρα  ταχύτητας Fissler

Κι όμως η παέγια δεν γίνεται μόνο σε τηγάνι!

Μάθε πώς να ετοιμάζεις γρήγορα και εύκολα παέγια θαλασσινών σε χύτρα ταχύτητας.

Παέγια Θαλασσινών σε χύτρα ταχύτητας Fissler
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 150 γρ ρύζι για ριζότο 
  • 300 γρ θαλασσινά (γαρίδες, χταπόδι, μύδια)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά
  • 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 50 γρ αρακά
  • 200 ml ζωμό ψαριού
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Σαφράν
  • Μαϊντανός
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.

 Προσθέτουμε λάδι στη χύτρα ταχύτητας, τσιγαρίζουμε τα θαλασσινά για λίγο σε ανοιχτή χύτρα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το σαφράν. Σωράρουμε για λίγο, στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό και τον αρακά.

Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας, ρυθμίζουμε το επίπεδο μαγειρέματος στο 3 κι όταν εμφανιστεί ο κίτρινος δακτύλιος, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν εμφανιστεί ο πράσινος δακτύλιος, αρχίζει ο χρόνος μαγειρέματος των 7 λεπτών.

Αφαιρούμε τη χύτρα ταχύτητας από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να απελευθερωθεί ο ατμός.

Ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε την παέγια και την αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο.

Σερβίρουμε με μαϊντανό.