ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

παντζάρια: 500 γρ. χωρίς τα πράσινα φύλλα τους

καρυδόψιχα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένη

μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος

αλάτι: λίγο

Για τη σάλτσα:

 στραγγιστό γιαούρτι: 250 γρ.

μαγιονέζα: 150 γρ.

σκόρδο: 3 σκελίδες

ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
  2. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σος στο ψυγείο.
  3. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, τα καρύδια –κρατάτε λίγο μαϊντανό και καρύδια για τη διακόσμηση– και το μείγμα γιαουρτιού. Βάζετε τη σαλάτα να κρυώσει και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα καρύδια και το μαϊντανό.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK