ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

Πατάτες ψητές με γαλοπούλα και σάλτσα τυριού
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

πατάτες:8 μέτριες

έμενταλ: 150 γρ. τριμμένο

βούτυρο: 60 γρ.

καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν: 150 γρ. κομμένο σε κυβάκια

λευκό κρασί: 100ml

κρέμα γάλακτος 15% ή 30%: 200ml

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 55 λεπτά

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Βουτυρώνετε κάθε πατάτα και την τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τις πατάτες στο φούρνο για 50’ μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα και τις ξεφλουδίζετε.
  2. Ρίχνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε το κρασί, το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  3. Προσθέτετε στη σάλτσα το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα και ανακατεύετε. Περιχύνετε τις ζεστές πατάτες με τη σάλτσα του τυριού και σερβίρετε αμέσως.
  4. Tip: Η κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ telia αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες, δεν κόβει με το κρασί και δένει αμέσως.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.