ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Πίτσα με αντζούγιες και βασιλικό

Εύκολη, απλή και κυρίως πολύ νόστιμη αυτή η πίτσα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας.

Η ντομάτα δένει αρμονικά με τις αντζούγιες, ενώ ο φρέσκος βασιλικός χαρίζει στην πίτσα δροσιά και άρωμα.

Πίτσα με αντζούγιες και βασιλικό
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
  • 400γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150γρ. αντζούγιες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λαδώνετε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Στο μεταξύ απλώνετε τη ζύμη στο ταψάκι και τη βάζετε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.

Βήμα 4

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνετε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνετε παντού. Προσθέτετε τα ντοματίνια και έπειτα τοποθετείτε τις αντζούγιες σε παράλληλες γραμμές, φτιάχνοντας ρόμβους.

Βήμα 5

Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η βάση και να γίνει τραγανή. Σκορπίζετε πάνω στην πίτσα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

 

Πηγή olive.gr https://bit.ly/3dY4Gq8