ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ριζότο με κρόκο και λαχανικά
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

ρύζι Arborio ή μακρύκοκκο: 300 γρ.

βούτυρο: 3-4 κουταλιές της σούπας

ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας

αρακάς: 500 γρ.

μανιτάρια: 300 γρ. κομμένα σε φετάκια

ελιές μαύρες: 4-5 κομμένες σε φετάκια

κρεμμυδάκια στιφάδου: 4-5 κομμένα σε ροδέλες

κόκκινη πιπεριά: 1 κομμένη σε λωρίδες

κύβοι λαχανικών: 2 διαλυμένοι σε 900ml καυτό νερό

κρόκος Κοζάνης: 2 γρ. σε κλωστές

παρμεζάνα: φρεσκοτριμμένη (ή σε φλούδες)

μαϊντανός: ψιλοκομμένος

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

Βήματα παρασκευής

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και την πιπεριά και ανακατεύετε καλά για 2’ - 3’. Μουσκεύετε τον κρόκο σε λίγο ζωμό.
  2. Ρίχνετε τα 2/3 από το ζωμό λαχανικών και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Ζεματίζετε για 2’ - 3’ τον αρακά και τον στραγγίζετε. Προσθέτετε τον αρακά στο ρύζι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και βράζετε για 5’ - 6’ ακόμη.
  3. Στο τέλος ρίχνετε το διαλυμένο κρόκο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα όλο το ρύζι. Όταν το υγρό απορροφηθεί εντελώς, το φαγητό είναι έτοιμο. Προσθέτετε τις ελιές και το μαϊντανό και ανακατεύετε πάλι. Σερβίρετε το ρύζι με παρμεζάνα (τριμμένη ή φλούδες).

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.