ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Ριζότο με σαφράν και τυρί μασκαρπόνε
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

ρύζι αρμπόριο: 400 γρ.

κρεμμύδι: 1 πολύ ψιλοκομμένο

κρασί λευκό: 100ml

κύβος κοτόπουλου: 1

ελαιόλαδο: 50ml και 1 κουταλιά επιπλέον

βούτυρο: 50 γρ.

κρόκος Κοζάνης: 2 γρ.

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

τυρί μασκαρπόνε: 200 γρ.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε κατσαρόλα να ζεσταθούν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον κύβο κοτόπουλου τριμμένο και τα σοτάρετε. Αφού μαλακώσουν, ρίχνετε το ρύζι.
  2. Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε 1 λίτρο βραστό νερό. Βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και το ρύζι να «κρατάει».
  3. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το ρύζι και ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και τον κρόκο Κοζάνης, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ριζότο να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο βρασμού.
  4. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και -αφού αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά- τελειώνετε ρίχνοντας το τυρί μασκαρπόνε. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
  5. Ιδέα: Ο Λευτέρης μάς σέρβιρε το ρύζι του μέσα σε ινδική καρύδα όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Εσείς το σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα και το γαρνίρετε με κάποιο μυρωδικό.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.