ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

Ρολό μοσχάρι γεμιστό με μανιτάρια και μετσοβόνε
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Υλικά

μοσχάρι νουά ή κιλότο: 1.200 γρ.

κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας

μανιτάρια: 200 γρ. ψιλοκομμένα

ψίχουλα ψωμιού: 3 κουταλιές της σούπας, μπαγιάτικα

φρέσκα κρεμμυδάκια: 2 ψιλοκομμένα

κρασί: 180ml λευκό ξηρό

μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας

τυρί μετσοβόνε: 160 γρ. τριμμένο

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα & 45 λεπτά

Μερίδες: 6

Βήματα παρασκευής

  1. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το μισό κρασί και βράζετε μέχρις ότου τα υγρά εξατμισθούν. Προσθέτετε τα ψίχουλα ψωμιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο.
  2. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτετε τη μουστάρδα και το μετσοβόνε και ανακατεύετε. Κάνετε μια σχισμή στο ρολό του κρέατος και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε μέσα στη σχισμή το μείγμα μανιταριών και κατόπιν τυλίγετε και δένετε με σπάγκο το ρολό, δίνοντάς του το αρχικό του σχήμα. Αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και ροδίζετε το ρολό από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και νερό ζεστό που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

 

Συνταγή από το I COOK GREEK.